
Gemarmerde Bananenbrood
Ingrediënten
3 rijpe bananen ongeveer 300-350 gram
3 eieren
1 tl vanille-extract
100 gram amandelmeel
150 gram bloem
1 tl bakpoeder
snuf zout
optioneel: extra banaan ter decoratie
15 gram cacaopoeder
Bereiding
1. Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
2. Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
3. Doe 1/3 van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder aan toe. Roer goed door zodat er een egaal chocoladebeslag ontstaat.
4. Giet de helft van het vanillebeslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. Verdeel er dan het chocoladebeslag over en eindig met het resterende vanillebeslag. Roer met een mes een beetje door voor het marmer effect.
5. Als je het leuk vindt kun je een extra banaan in plakjes snijden en bovenop het bananenbrood leggen.
6. Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar.

Spaghetti Bolognese
Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!
Volkoren Brood
Met dit makkelijke basisrecept kun je zelf het lekkerste brood bakken. Stap voor stap maak je een heerlijk, luchtig brood.…
Gemarmerde Bananenbrood
Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast.

