Spaghetti Bolognese

Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten

300 g spaghetti

400 g rundergehakt

2 eetlepels olijfolie

1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 wortel, fijngehakt of geraspt

1 stengel bleekselderij, fijngesneden (optioneel)

400 g tomatenblokjes (blik)

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde basilicum (of vers: een handjevol, fijngesneden)

1 theelepel suiker (optioneel, voor balans)

150 ml runderbouillon (of water met een halve bouillonblokje)

Zout en peper, naar smaak

Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)

Bereiding

1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de verpakking al dente. Giet af en zet apart.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak op middelhoog vuur tot de groenten zacht zijn (ongeveer 5 minuten).

3. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het rul en goudbruin is. Breek het gehakt tijdens het bakken met een spatel in kleinere stukjes.

4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum en suiker toe. Roer goed door.

5. Giet de runderbouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus 20-30 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.

6. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de spaghetti op borden en schep de Bolognesesaus eroverheen. Garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.

Tips

– Voor extra smaak kun je een scheutje rode wijn toevoegen tijdens het bakken van het gehakt.

– Liever vegetarisch? Gebruik linzen of vegetarisch gehakt als vervanging.

– Je kunt ook volkoren of glutenvrije spaghetti gebruiken, afhankelijk van je dieet.

  • Spaghetti Bolognese

    Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!
  • Volkoren Brood

    Met dit makkelijke basisrecept kun je zelf het lekkerste brood bakken. Stap voor stap maak je een heerlijk, luchtig brood.…
  • Gemarmerde Bananenbrood

    Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast.